Witam, mam taki problem podczas jazdy gdy wciskam sprzęgło żeby zmienić bieg słychac takie dziwne zgrzytnięcie (jak by zachrobotanie) nie zawsze ale dość często, auto ma przejechane 120 000 km czy to początek końca dwumasy ?
Objawy mogą potwierdzać początek końca dwumasy, u mnie jeszcze dodatkowo na wolnych obrotach silnik wibrował ale to na samym końcu, sprawdź jeszcze pedał sprzęgła , naciśnij go do momentu wykasowania luzu i jeżeli poczujesz lekkie wibracje to masz pewność że to dwumasa, dodam że u mnie było na liczniku 280 000 tyś km. Nie panikuj daj sobie czas i sprawdź wszystkie możliwości, od razu dwumasa nie padnie.
Witam. Moja octavka również (niestety) zaczęła wydawać dziwne odgłosy. A mianowicie w przypadku zmiany biegu z 2 na 3 puszczając sprzegło słychać dziwny dzwięk, jakby tarcie, "buczenie" czy jak to tam nazwać. Zaczęło sie to niedawno dlatego więcej szczegółów nie moge podać- no chyba jeszcze jeden: wydaje mi się że te odgłosy są słyszalne po dluższym postoju, na zimnym silniku. Gdy przejadę 1-2 km to już tego raczej nie slychać. Czy ktoś wie co to może być, kolo dwumasowe, inny element sprzęgła, skrzynia biegów... Dodam że biegi wchodzą bez zarzutu. Niedawno wydałem na naprawę alternatora 500zł, jak powiem żonie że coś innego się sypie to zrobi mi z d... jesień średniowiecza...
Objawy mogą potwierdzać początek końca dwumasy, u mnie jeszcze dodatkowo na wolnych obrotach silnik wibrował ale to na samym końcu, sprawdź jeszcze pedał sprzęgła , naciśnij go do momentu wykasowania luzu i jeżeli poczujesz lekkie wibracje to masz pewność że to dwumasa, dodam że u mnie było na liczniku 280 000 tyś km. Nie panikuj daj sobie czas i sprawdź wszystkie możliwości, od razu dwumasa nie padnie.
przy wcisniętym sprzęgle nie ma żadnych wibracji cisza i spokój. nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale sprzęgło "bieże wysoko".
Komentarz